Hieperdepiep, kleutergewijs wordt één jaar!

Deel dit bericht. Zet kleutergewijs in de kijker bij jouw dichte en verre collega’s. We hebben wat te vieren.

We vieren bijna 100 blogberichten over kleuteronderwijs

We vieren onze lezers

Op één jaar tijd bezochten jullie 93.000x de website. We kregen 700 e-mailabonnees,  en meer dan 1400 ‘likes’ op Facebook. Dat is blijkbaar erg veel, en belangrijk om een serieus communicatiekanaal te worden voor onderzoek, innovatie en reflectie in het kleuteronderwijs.

Dankjewel, studenten, om ons te helpen bij de keuze van de naam en het ontwerp van de blog, om feedback te geven op de berichten, en voor de mond-aan-mond-reclame. Dankjewel, kleuterleerkrachten, om onze berichten op Facebook te delen en erop te reageren. Dankjewel, collega’s, om kleutergewijs in de lessen te gebruiken.

We krijgen herhaaldelijk de vraag wie ons lezerspubliek is. Daarom:

 

In dit filmpje vertellen juf Griet en Helena Taelman over de blog. Het filmpje werd gemaakt voor de plechtige opening van het academiejaar in ODISEE.

We vieren onze bloggers

Dat zijn 15 lerarenopleiders uit verschillende hogescholen. We laten onze studenten niet graag volledig los nadat ze afgestudeerd zijn, maar geloven in ‘levenslang leren’ samen met hen. Volgens onze (oud-)studenten boezemen we vertrouwen, authenticiteit en degelijkheid in.

Wist je dat we maar met vier begonnen zijn? Wist je dat ons idee aanvankelijk in het water dreigde te vallen, maar uiteindelijk toch werd opgepikt door School of Education KULeuven? Dankzij ons projectbudget konden we schrijfvormingen organiseren voor de bloggers, ons lezerspubliek bevragen tijdens focusgesprekken, een stuurgroep oprichten.

Praktische tip voor de e-mailabonnees

Twee blogberichten per week ontvangen jullie gemiddeld genomen. Je kan dit veranderen naar één mail per week waarin alle blogberichten gebundeld worden door onderaan de mail te klikken: ‘Verander je e-mail instellingen in Beheer abonnementen.”

 

 

4 gedachtes over “Hieperdepiep, kleutergewijs wordt één jaar!

 1. super goed bezig.

  na al die jaren zou ik graag eens een week lang nog eens ondergedompeld worden in de vernieuwingen die mij aanspreken.
  In het privé heet dat… je mag op taalbad etc.
  Dit mis ik in het onderwijs en ook de doorgroeimogelijkheden naar andere scholen… lees werkgevers.
  De problematiek v d starters is nog steeds zeer terecht maar wat met diegene die er 20 jaar opzitten hebben en nog even lang met nog meer goesting willen doorgaan?

  Like

  • Je kan eens je klas ruilen met een collega (binnen je eigenschoolof daarbuiten)? Vb 4 weken na elkaar elke woensdagvoormiddag en dan in de namiddag nabespreken en volgende week voorbereiden. Altijd inspirerend en stimulerend!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.