Een frisse start met kleutergewijs!

calendar-2872749_960_720Op vrijdag 30 augustus 2019 vindt onze inspiratiedag in Antwerpen plaats. Er wacht een kleutergewijze dag met boeiende sprekers en workshops over innovatie en onderzoek in het kleuteronderwijs. Deze studiedag is ondertussen VOLZET. We zullen er zeker nog naar verwijzen in onze blogberichten.

 

Afbeelding1

Twee topexperts zullen het hebben over de ingrediënten van goed kleuteronderwijs, telkens vanuit de praktijk, en grondig bestudeerd. Prof.dr. Iram Siraj bestudeerde kleuterscholen die het opvallend goed deden en ontwikkelde op basis daarvan een veelgeprezen kijkwijzer om de pedagogische kwaliteit in kaart te brengen als het gaat om samen nadenken en welbevinden. Dr. Pauline Slot onderzocht de ingrediënten van goed kleuteronderwijs en kinderopvang in Nederland en in Europa. Zo bouwde ze mee aan een website met filmpjes van mooie voorbeelden

Daarnaast volg je drie workshops. Wat je ook kiest, we brengen een onderzoeksgebaseerde inhoud, fris verpakt, en met extra aandacht voor diversiteit. Wie snel inschrijft, krijgt voorrang bij de keuze van de workshops én moet minder betalen.

Plaats:Antwerpen, hogeschool AP, campus Spoor Noord, Noorderplaats 2.
Datum:vrijdag 30 augustus, 9:00 tot en met 15:30
Doelgroep:

kleuterleerkrachten, lerarenopleiders, onderzoekers, zorgcoördinatoren, directies, pedagogisch begeleiders, inspectie
Prijs:35€ voor de vroege beslissers.
40€ voor wie pas na 15 juni inschrijft.
Onze studiedag is volzet! Je kan niet meer inschrijven.
Bekijk op voorhand nog even het programma.

We kozen een datum waarop kleuterleerkrachten kunnen komen zonder een vervanging te moeten regelen voor hun kleuterklas. We raden je aan om nu al goede afspraken te maken met de directie om dan geen belangrijke vergaderingen te moeten missen.

Tot dan!

De trekkers van kleutergewijs, Eva Bombeke, Freya Claes, Astrid Cornelis, Eva Dierickx, Helena Taelman, Hanne Vanmierlo & Liesl Veulemans