Ontmoetingsdag

Kleutergewijs gaat live op 7 juni 2016

Kleutergewijs bestaat meer dan een jaar op internet, tijd voor een eerste ontmoetingsdag. Voor de lezers van onze blog hebben we een programma zoals je kan verwachten van Kleutergewijs: vernieuwingen en praktijkrelevant onderzoek, aangevuld met debat en de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen. Zo kunnen de bloggers en de lezers elkaar in levende lijve ontmoeten en samen bijleren!

Programma

9:15    Onthaal

9:45    Kleutergewijs vertelt haar verhaal (presentatie)

We vertellen het verhaal van onze bloggers: hoe we begonnen, hoe we te werk gaan, waarom we doen wat we doen.

10:30  Het kleuteronderwijs van de toekomst (presentatie)

Chiel van der Veen kijkt naar het kleuteronderwijs van de toekomst vanuit het actuele onderzoek en debat. Chiel van der Veen is leerkracht, redactielid van het tijdschrift De Wereld van het Jonge Kind, en onderzoeker aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

11:15  Pauze

11:30  Uitwisselingsmarkt over onderzoek en innovatie

Bloggers en hun directe collega’s gaan op deze markt met jou in gesprek over hun onderzoeks- en innovatieprojecten. Je maakt kennis met resultaten, materialen, vragen en toekomstplannen. Je kan hier vrij rondlopen en netwerken.

12:30  Broodjes

13:15  Drie experts over actueel, praktijkrelevant onderzoek

De aankondigingen van de presentaties en de bio’s van de sprekers vind je hier.

14:15  Debattafels met een koffie erbij 

Je gaat in een kleine groep in gesprek over de gevolgde sessie onder leiding van een lerarenopleider. Onze bloggers verwerken de debatstof nadien in een blogbericht voor Kleutergewijs.

14:15   Optionele schrijversworkshop

Wie interesse heeft om te bloggen op Kleutergewijs, kan aansluiten bij onze schrijversworkshop. Je komt naar de workshop met een vaag idee, en vertrekt met een concrete inleiding van jouw allereerste blogbericht. Bloggers uit verschillende associaties, koepels, hogescholen zijn welkom.

15:00   Professionaliseren met Kleutergewijs (presentatie in pdf)

We werpen een blik op de toekomst van Kleutergewijs. We geven tips om Kleutergewijs te gebruiken in de praktijk. Een leerkracht getuigt hoe hij met Kleutergewijs omgaat.

15:30   Einde

Plaats

Onze ontmoetingsdag vindt plaats te Brussel op 5 min. wandelafstand van het Centraal Station. Je wandelt naar Stormstraat 2, 1000 Brussel en gaat daar het Hermes-gebouw binnen via de hoofdingang. Volg vanaf dan de bordjes tot de zesde verdieping.

Een plannetje vind je hier.

Inschrijven

 

Inschrijven is niet meer mogelijk. Hopelijk ben je er een volgende keer wel bij!