Kleutergewijs doet mee aan een studiedag op 28 mei, en nog enkele andere plannetjes

Beste lezers

Graag stellen we enkele nieuwe initiatieven voor die we met Kleutergewijs nemen:

28 mei: Kleine kinderen, grote kansen

We nodigen jullie uit op 28 mei op een studiedag in Brussel rond het thema ‘Kleine kinderen, grote kansen: hoe samen kinderarmoede aanpakken’. Met kleutergewijs sluiten we aan bij deze studiedag, omdat we kansarmoede een belangrijk thema vinden. Verder doen ook alle Vlaamse lerarenopleidingen mee.

Voordien willen we julie opwarmen met blogberichten over dit thema, maar ook de studiedag zelf zal stof tot bloggen opleveren. Zelf presenteren we op de studiedag hoe we dit thema tot nu hebben behandeld, en gaan we in discussie over wat we in de toekomst kunnen bereiken.

De studiedag biedt ons daarnaast de kans om onze lezers te ontmoeten. Dat was al geleden van mei 2016. Ondertussen zijn we achter de schermen al plannetjes aan het smeden om in het najaar van 2019 een nieuwe grote ontmoetingsdag vanuit Kleutergewijs te organiseren.

Meer blogberichten over diversiteit en sociale inclusie

Vanaf nu zullen we meer blogberichten schrijven over diversiteit en sociale inclusie. We doen dat met de steun van het Europees project BECERID dat tot doel heeft om:

  • aan kleuterleerkrachten (of andere ECEC professionals) onderzoeksgebaseerde inzichten mee te geven rond diversiteit en sociale inclusie
  • hun bewustzijn van sociale inclusie te verhogen
  • een positieve attitude tegenover onderzoek en innovatie aan te wakkeren

Door het Europees project krijgen we ook wat tijd en middelen om onze blog te evalueren, en bij te schaven, en om samen met andere bloggersteams in Europa expertise op te bouwen.

We blijven onszelf

Net zoals voorheen staan in onze blogberichten onderzoek, innovatie en reflectie centraal. Net zoals voorheen maken we de brug met de praktijk, denken we kritisch, en durven we ook al eens van mening te verschillen.

Wie heeft een vraag voor ons om over te bloggen?

In het verleden werden we al eens  geïnspireerd door jullie gesprekken op sociale media, door supervisiemomenten of door een terloops gesprek op een stagebezoek. Nu willen we voor sommige berichten rechtstreeks vertrekken van een vraag, of een werkzorg van jullie, of een vernieuwing waar je trots op bent, hoe bescheiden ook. Vragen zijn dus erg welkom: je mag het contactformulier gebruiken, of de vraag posten op onze facebookpagina. Zo maken we de blog interactiever.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.